Pad thai z batatem, czerwoną cebulą, groszkiem cukrowym, papryką i dymką

Pad thai z batatem, czerwoną cebulą, groszkiem cukrowym, papryką i dymką

Składniki (na 2 porcje):

  • 1 zestaw pad thai noodle kit
  • 2 bataty 
  • 1 ½ czerwonej papryki 
  • 1 duża czerwona cebula 
  • Około 200 g groszku cukrowego 
  • 1 dymka 
  • 1 limonka 
  • 2 łyżki oleju 
  • sól

Wykonanie:

Ugotuj groszek cukrowy.

Paprykę pokrój w słupki, cebulę w pióra.

Makaron przygotuj wg instrukcji na opakowaniu.

Bataty pokrój w dość cienkie półplasterki, dopraw solą. Na patelni rozgrzej olej, ułóż bataty, smaż na wolnym ogniu przez około 10 minut (aż zmiękną i lekko się zrumienią). Dodaj paprykę i cebulę, podsmaż 3-4 minuty, następnie wlej zawartość saszetki z sosem, całość smaż jeszcze około 7 minut mieszając. Dodaj makaron oraz saszetkę z orzeszkami, wymieszaj. Wyłóż na talerze, posyp posiekaną dymką, podawaj z cząstką limonki.

BLUE DRAGON Noodle Kit Pad Thai 265g

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna jest chroniona przez reCAPTCHA i Google Politykę Prywatności oraz obowiązują Warunki Korzystania z Usługi.