Sałatka Pad Thai

Sałatka Pad Thai

Składniki (na 2 porcje):

  • 1 saszetka sosu Fragrant Pad Thai stir fry
  • 100 g makaronu ryżowego typu wstążki 
  • Około 150 czerwonej kapusty 
  • 2 marchewki 
  • 1 czerwona papryka 
  • ½ długiego zielonego ogórka 
  • Kiełki fasoli mung 
  • Kolendra lub natka pietruszki 
  • Garść orzechów nerkowca 
  • Sok z ½ cytryny lub z 1 limonki 
  • 2 łyżeczki masła orzechowego 
  • Sól 

Wykonanie:

Makaron ugotuj, odcedź. Kapustę posiekaj. Marchewkę i ogórek pokrój w cienkie paseczki (julienne). Paprykę pokrój w cienkie słupki. Wszystko wsyp do miski, dopraw solą, wymieszaj.

Do garnuszka dodaj sos Pad Thai stir fry, wlej 3 łyżki wody, sok z cytryny, masło orzechowe. Całość podgrzewaj 5 minut. Zdejmij z ognia, polej dressingiem sałatkę. Wierzch posyp nerkowcami, dodaj kolendrę (lub natkę pietruszki), ułóż cząstki limonki.

Sałatka Pad Thai

BLUE DRAGON Sos Pad Thai 120g

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna jest chroniona przez reCAPTCHA i Google Politykę Prywatności oraz obowiązują Warunki Korzystania z Usługi.