Wołowina z brokułem w sosie Teriyaki

Wołowina z brokułem w sosie Teriyaki

Składniki (na 2 porcje):

  • 1 słoik sosu Blue Dragon Teriyaki
  • 400 g wołowiny 
  • 1 cebula 
  • 1 brokuł
  • 2 łyżki oleju 
  • ryż do podania

Wykonanie:

1. Brokuł podziel na różyczki i ugotuj.

1. Wołowinę pokrój na mniejsze kawałki. Cebulę pokrój w pióra.

2. Na patelni lub w woku rozgrzej olej. Dodaj mięso i smaż 7-10 minut, aż nabierze brązowego koloru. Dodaj cebulę pokrojoną w pióra i podsmażaj jeszcze 3-4 minuty.

3. Wlej sos Blue Dragon Teriyaki, wymieszaj i gotuj całość jeszcze 10 minut. Dodaj ugotowany brokuł, wymieszaj. Podawaj z ryżem.

BLUE DRAGON Sos Teriyaki Cooking Sauce Słoik 400g

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna jest chroniona przez reCAPTCHA i Google Politykę Prywatności oraz obowiązują Warunki Korzystania z Usługi.