Szaszłyki satay z kurczakiem i ananasem

Szaszłyki satay z kurczakiem i ananasem

Składniki (na 2 porcje):

  • 1 słoik sosu Blue Dragon Satay
  • 400 g piersi z kurczaka 
  • świeży ananas
  • roszponka
  • 1 zielony ogórek
  • 1 czerwona cebula
  • garść orzeszków ziemnych
  • 1 łyżka octu ryżowego
  • 1 łyżeczka miodu
  • ryż do podania

Wykonanie:

1. Pierś z kurczaka pokrój na kawałki, wymieszaj z sosem Blue Dragon Satay i odstaw do zamarynowania na 30 minut.

2. Ananasa pokrój na kawałki. Nakładaj na przemian kawałki kurczaka i ananasa na szpikulce do szaszłyków. Szaszłyki grilluj na patelni na złoty kolor.

3. Ogórek pokrój w plastry, cebulę w pióra, a orzeszki posiekaj. Wszystko wymieszaj i nałóż do miseczki. Wymieszaj ocet z miodem i skrop sałatkę sosem.

4. Grillowane szaszłyki podawaj z ugotowanym na sypko ryżem i sałatką.

BLUE DRAGON Sos Satay Cooking Sauce Słoik 385g

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna jest chroniona przez reCAPTCHA i Google Politykę Prywatności oraz obowiązują Warunki Korzystania z Usługi.