Warzywne czerwone curry z ryżem

Warzywne czerwone curry z ryżem

Składniki (na 2 porcje):

  • 1 słoik sosu Blue Dragon Thai Red Curry
  • 300 g miąższu z dyni 
  • 1 czerwona papryka
  • 1 czerwona cebula 
  • 100 g zielonego groszku
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • 200 g pomidorków koktajlowych 
  • 2 łyżki oleju 
  • ryż do podania

Wykonanie:

1. Dynię i paprykę pokrój w grubą kostkę.

2. Na patelni lub w woku rozgrzej olej. Dodaj dynię i paprykę, smaż 5-7 minut, mieszając. Dodaj cebulę pokrojoną w pióra i podsmażaj 3-4 minuty.

3. Wlej sos Blue Dragon Thai Red Curry, dodaj pomidorki koktajlowe, groszek i kukurydzę. Całość gotuj 10 minut. Podawaj z ryżem.

Warzywne czerwone curry z ryżem
Warzywne czerwone curry z ryżem

BLUE DRAGON Sos Thai Red Cooking Sauce Słoik 370g

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna jest chroniona przez reCAPTCHA i Google Politykę Prywatności oraz obowiązują Warunki Korzystania z Usługi.